Han Altena


Han Altena is geboren in Haarlem maar heeft zijn jeugd voor het grootste deel in het Gelderse Doetinchem en Arnhem doorgebracht. Hij heeft ook ruim 10 jaar in Noord-Brabant gewoond en gewerkt (Tilburg). Sinds 2007 woont en werkt hij in het Gelderse plaatsje Westervoort.

Na de studie Mobile Network Architecture en zijn werk als Netwerkspecialist/Manager NOC/NMC bij Libertel (nu Vodafone) in Maastricht in de jaren ’90, heeft hij gewerkt in het Brabantse Boxtel als ICT manager bij HECC, een groot Europees Call Center. Toch bleef naast deze technische vakrichting de liefde voor muziek, radio, fotografie en daarmee dus de ‘creatieve kant’ trekken. Uiteindelijk heeft hij dan ook het besluit genomen om in 2007 als zelfstandig freelance artist te gaan werken. 

Han Altena heeft een ruim ‘radioverleden’ als dj bij regionale en landelijke radiostations. Zijn stem is inmiddels al jaren te horen in diverse landelijke en regionale TV en Radiocommercials. Ook was Han de stem van een aantal TV formats voor de regionale en landelijke televisie (o.a. voor TV Gelderland, Foxsports (voetbal, o.a. club tv voor Vitesse).
Sinds 2017 is hij ieder weekend te horen op het commerciële radiostation KBC RADIO via DAB+ in de Nederlandse huiskamers met zijn programma Altena In De Middag op zaterdag.


Door zijn activiteiten als freelance journalist voor de regionale tv kwam hij jarenlang regelmatig in contact met de Gelderse politiek. Han stond zelf ook op de tiende plaats op de kieslijst van de PvdT voor de landelijke verkiezingen in 2012. 

Met Han Altena Multimedia Producties is hij sinds 2007 voor veel bedrijven en particulieren het vaste aanspreekpunt voor alle crossmediale producties. Met de diversiteit aan disciplines zoals fotografie, videoproducties, voiceovers, copywriting, webdesign en huisstijl ontwikkeling heeft hij alles onder dak!

phonto