Han Altena

Ava-round-HanHan Altena is geboren in Haarlem maar heeft zijn jeugd voor het grootste deel in het Gelderse Doetinchem en Arnhem doorgebracht. Hij heeft ook 10 jaar in Noord-Brabant gewoond en gewerkt (Tilburg). Sinds 2007 woont en werkt hij in het Gelderse plaatsje Westervoort.

Na de studie Mobile Network Architecture en zijn werk als Netwerkspecialist/Manager NOC/NMC bij Libertel (nu Vodafone) in Maastricht in de jaren ’90, heeft hij gewerkt in het Brabantse Boxtel als ICT manager bij HECC, een groot Europees Call Center. Toch bleef naast deze technische vakrichting de liefde voor muziek, radio, fotografie en daarmee dus de ‘creatieve kant’ trekken. Uiteindelijk heeft hij dan ook het besluit genomen niet langer in loondienst te blijven werken maar zijn eigen onderneming te starten in 2007.

Han Altena heeft ook een ruim ‘radioverleden’ als dj bij regionale en landelijke radiostations. Zijn stem is inmiddels al jaren te horen in diverse landelijke TV en Radiocommercials. Ook is Han de stem van een aantal TV formats voor de regionale en landelijke televisie (onder andere voor programma’s van TV Gelderland en jaren lang voor Foxsports (voetbal, o.a. club tv voor Vitesse).
Sinds 2017 is hij ieder weekend te horen op het commerciële radiostation KBC RADIO via AM1602 (middengolf) en DAB+ in de Nederlandse huiskamers met zijn programma Altena In De Middag op zaterdag.


Door zijn activiteiten als freelance journalist voor de regionale tv kwam hij jarenlang regelmatig in contact met de Gelderse politiek. Han stond zelf ook op de tiende plaats op de kieslijst van de PvdT voor de landelijke verkiezingen in 2012.

Met Han Altena Multimedia Producties is hij sinds 2007 voor veel bedrijven en particulieren het vaste aanspreekpunt voor alle crossmediale producties. Met de diversiteit aan disciplines zoals fotografie, videoproducties, voiceovers, copywriting en een aparte divisie webdesign en huisstijl ontwikkeling heeft hij alles onder dak!

phonto